Přiřazovací karty

Ovoce a zelenina

Sada přiřazovacích karet.

[message type=”custom” width=”100%” start_color=”#F8D42A” end_color=”#D3B108″ border=”#BBBBBB” color=”#333333″]

Mluvte s dětmi o správné životosprávě a zdravém životním stylu. Komunikační karty ideální pro poznávání a třídění různých druhů ovoce a zeleniny.

Děti zbožňují ty krásné obrázky a rády se ke hře zaujatě vracejí.

Obsahuje až 92 karet.[/message]

Obsahuje:

  • 2 velké základní karty
  • 74 malých karet s obrázky ovoce a zeleniny
  • 16 textových karet
  • lepenkovou krabičku na míru

1 850  s DPH

Skladem

  • Money Back Guarantee
  • Top Quality Vegan Item
  • Fast & Secure Checkout

Popis učební pomůcky

Učební pomůcka Ovoce a zelenina (přiřazovací karty) je určena dětem předškolního a mladšího školního věku. Prostřednictvím obrázkových karet mohou děti pojmenovávat a poznávat různé druhy ovoce a zeleniny a třídit je do dvou skupin.

Přestože učební pomůcka umožňuje i třídění, upozorňujeme na to, že jejím primárním cílem je podnítit komunikaci s dítětem na dané téma.

Učební pomůcka zohledňuje nové trendy ve stravování, proto v ní naleznete i různé méně známé či exotické druhy ovoce a zeleniny, které však již v současnosti běžně naleznete v nabídce obchodních řetězců.

Při třídění na ovoce a zeleninu jsme nezohlednili přísné botanické hledisko, ale upřednostnili jsme spíše způsob, jakým se daný druh využívá v gastronomii. Takové kritérium třídění se nám jeví jako vhodnější pro děti předškolního a mladšího školního věku. Více se o kritériích třídění dozvíte v návodu k použití.

(Učební pomůcku je vhodné kombinovat se sadou přiřazovacích karet Co jíme a pijeme » )

Úkolem dětí je přikládat malé obrázkové karty s ovocem resp. zeleninou ke správné skupině. Při třídění můžete použít také textové karty.

Seznam obrázků:

Velké základní karty
Ovoce
Zelenina

Malé obrázkové karty

Ovoce jablko, hruška, třešeň, višeň, švestka, meruňka, broskev, hrozen, jahoda, malina, ostružina, rybíz, angrešt, borůvka, brusinka, červený meloun, žlutý meloun (meloun cukrový), citron, limetka, pomeranč, mandarinka, grapefruit, ananas, banán, kiwi, mango, fík, avokádo, granátové jablko, kaki, vlašský ořech, lískový ořech, pistácie, mandle, kokosový ořech, kešu ořech, para ořech

Zelenina – zelí, kapusta, květák, brokolice, kedluben, hlávkový salát, špenát, čekanka, pekingské zelí, čínské zelí, rukola, mrkev, petržel, celer, řepa, ředkvička, rajče, paprika, lilek, okurka, cuketa, tykev/dýně, patison, brambor, cibule, česnek, pórek, jarní cibulka, řapíkatý celer, chřest, hrách, fazole, cizrna, čočka, artyčok, fenykl, oliva

Textové karty
Ovoce – malvice, peckovice, bobule, exotické ovoce, ořechy
Zelenina – košťálová zelenina, listová zelenina, kořenová zelenina, plodová zelenina, hlízová zelenina, cibulová zelenina, stonková zelenina, lusková zelenina, exotická zelenina

DOPORUČUJEME: Učební pomůcku je vhodné kombinovat se sadou přiřazovacích karet Co jíme a pijeme »

Další informace

Hmotnost 395 kg
Typ učební pomůcky

přiřazovací karty

Rozměr karet

velké základní karty 193 x 138 mm
malé obrázkové karty 80 x 80 mm
textové karty 193 x 40 mm

Počet karet

velké základní karty 2
malé obrázkové karty 74
textové karty 16

Materiál

papír 200 g/m2

Povrchová úprava

laminování

Tlač

jednostranná
oboustranná

Balenie

lepenková krabička

Věkové určení

I. stupeň ZŠ, MŠ (předškoláci)

product reviews